Drva su tradicionalan način grijanja za većinu stanovnika Gospića. Što ima i dobre i loše strane. Grijanje na drva je i dalje cjenovno najpovoljnija opcija, ali udobnost koju donosi zemni plin značajno je veća u odnosu na njih. Znate o čemu pričamo ako svakodnevno dolazite s posla u dom koji tek treba zagrijati. Ili ako tijekom noći ustajete iz kreveta kako biste ubacili drvo u peć – jednom kad upalite peć, vatru je potrebno održavati. Osim toga, drva morate nabaviti, skladištiti i svakih nekoliko dana nacjepati i prenijeti iz podruma, što vam oduzima vrijeme koje možete posvetiti obitelji ili, zašto ne, sebi. 

Gore smo napisali gdje se štedi vrijeme, a sad ćemo vam reći i kako. U par poteza možete postaviti različite temperature tijekom dana i noći, a ako vam ni to nije dovoljno brzo, grijanjem možete upravljati i putem aplikacije –  održavati željenu temperaturu ili paliti grijanje pola sata prije nego stignete doma, što je sjajan alat za kontrolu kućanskih troškova. 

Živjeti u Gospiću znači provoditi jako puno vremena u prirodi što ne čudi s obzirom na brojne prirodne ljepote kojima je grad okružen. Još jedan razlog za prelazak na EVN zemni plin, jer izgaranjem plina ne nastaju štetna prašina, pepeo, dim niti sumporni spojevi pa je onečišćenje okoliša svedeno na minimum. 

Zvuči sjajno, ali i kao preveliko jednokratno ulaganje? Bez brige, priključak na EVN zemni plin možete platiti i u ratama. Ako vas zanima kako se priključiti ugodnijoj budućnosti, posjetite www.evn.hr

GsPress