Povodom skorog Božića i Nove godine biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić organizirao je danas tradicionalni prijem.

U Velikoj dvorani Biskupije okupili su se čelni ljudi lokalne samouprave, direktori i ravnatelji poduzeća i ustanova, predstavnici Hrvatske vojske i policije, sportski i kulturni djelatnici, kao i brojni svećenici. Biskupa i njegove suradnike pozdravili su župan Ernest Petry, predsjednik Županijske skupštine i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, gradonačelnici Otočca, Gospića i Slunja, predstavnici Grada Senja, mnogi načelnici i predstavnici ličkih općina.

U dvoranu je doneseno Betlehemsko svjetlo, jedan od simbola skorog Božića. U svojem obraćanju nazočnima biskup mons. Križić govorio je o brojnim aktivnostima Gospićko-senjske biskupije, među kojima je istaknuo nedavni završetak Doma za starije svećenike i samostan sestara iz reda Karmelićanki u Gospiću. Biskup je čestitao na sjajnom uspjehu Vatrenih i zahvalio se predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Marija Kustiću na znatnim ulaganjima u hrvatski nogomet, što je između ostaloga urodilo brončanom medaljom hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru.
Vrijeme od zadnjeg Božića do danas biskup je ocijenio vrlo složenim, razdoblje koje je pred svakog čovjeka stavilo pred kušnje. Za vrijeme njegova biskupijskog mandata dogodile su se mnoge promjene.

-Pred sami Božić 2020. godine umro je prvi gospićko-senjski biskup u miru mons. Mile Bogović. Od tada se puno toga događalo u našim biskupijama. Zadnje tri godine mojega pastirskog rada bile su izazovne i složene. Napadali su nas i oni koji su nam spočitavali zatvaranje crkava u vrijeme pandemije, govorili nam da smo potpali pod utjecaj različitih lobija.

Za to vrijeme mi smo neprestano gradili i suočavali se s mnogim izazovima. Danas moram posebno pozdraviti naš Caritas koji neprestano pomaže potrebite, posebno u ovo vrijeme Božića i Nove godine, istaknuo je biskup mons. Zdenko Križić i svima nazočnim zaželio čestit Božić te uspješnu i sretnu Novu godinu.

Gs Press