Jučer, 12. kolovoza 2023. održana je pickleball prezentacija na vanjskim terenima OŠ dr. Jure Turića u Gospiću. Ova prezentacija privukla je pozornost ne samo lokalne zajednice, već i igrača iz Mađarske, bračnog para Szeli, koji su s ljetovanja iz Starigrada došli u Gospić kako bi igrali pickleball. Prezentacija pickleballa u Gospiću, poprimila je međunarodni karakter.

Pickleball je sport koji kombinira elemente tenisa, stolnog tenisa i badmintona, a sve više postaje popularan diljem svijeta. Budući da pickleball kombinira elemente tenisa, značajna poveznica je da su se prvi teniski tereni u Hrvatskoj izgradili u Gospiću, a 1935. godine održan je prvi Davis cup sistem u Jasikovcu. Druga poveznica koja povezuje pickleball i Gospić je Kanada. Zemlja iz koje je došao pickleball u Liku te zemlja u kojoj živi ličanka Mirjana Juras, kuma pickleballa u Hrvatskoj. Istovremeno na dan prezentacije u Gospiću, u Kanadi se održava Nacionalni pickleball dan.

Ova prezentacija pružila je priliku igračima da se upoznaju s ovim dinamičnim sportom i isprobaju svoje vještine na terenu.Igrači iz Mađarske su se pridružili lokalnim igračima i zajedno su stvorili multinacionalnu atmosferu tijekom prezentacije. Ova razmjena iskustava i vještina među igračima iz različitih zemalja doprinijela je obogaćivanju pickleball zajednice u Gospiću.

Osim igrača iz Mađarske, igračima iz Gospića pridružio se bračni par Dokuzović, Krešimir i Gordana, koji su došli iz Slavonskog Broda kako bi prezentirali i zaigrali pickleball.

Prezentacija je bila uspješna u svom cilju promoviranja pickleballa kao sporta i privlačenja novih igrača. Sudionici su imali priliku naučiti osnove igre, poboljšati svoje tehnike i uživati ​​u druženju s drugim zaljubljenicima u ovaj sport.

Održavanje ovakvih događaja na vanjskim terenima OŠ dr. Jure Turića u Gospiću pokazuje predanost lokalne zajednice u promicanju sportskih aktivnosti i stvaranju mogućnosti za sve da se uključe u različite sportove.Pickleball prezentacija na vanjskim terenima OŠ dr. Jure Turića u Gospiću bio je uspješan događaj koji je okupio igrače iz različitih zemalja i promovirao ovaj dinamični sport.

Organizatori Marija Ružić i Dino Jelić naglasili su kako su u tjedan dana uspjeli osnovati udrugu i organizirati prezentaciju, a posebno ih se dojmila velikodušnost poduzetnika, koji su se samostalno javili kako bi se uključili i donirali svoje proizvode. Voda Sveti Rok omogućila je da igrači ne dehidriraju, Smočnica je pripremila zdrave Pločkle, kako bi igrače potaknula na razmišljanje o rekreaciji, ali i zdravoj ishrani, dok se Pekarna Tušak pobrinula za slatko/slani zalogajčić. Igrači su imali priliku zaigrati tombolu, a nagrade su omogućili trgovina ZERA i TiF Otočac. Uz tombolu ZERA je donirao jedinstvene ličkle “Maje za piklebolanje”.

Nadamo se da će ovakvi događaji nastaviti poticati interes za pickleball i pridonijeti rastu i razvoju ovog sporta u lokalnoj zajednici.

Ako ste zainteresirani za igranje pickleballa i učlanjenje u grupu, javite se organizatorima putem maila: pickleballtesla@gmail.com

Gs Press