Umro je Drago Milinović rođen 1937. u Barletama. Jedan je od 17 braće i sestara. U početku svog poslovnog života bio je fotograf. Kasnije je završio za rtg tehničara u Karlovcu. Radio je gotovo 20 godina sam kao trg-e tehničar u gospićkoj bolnici. Domovinski rat zatekao ga je na bolovanju radi infarkta srca, ali se odmah u takvim okolnostima stavio na raspolaganje tadašnjem ravnatelju dr. Johmanu i gospićkoj bolnici. Sudjelovao je u procesu osnivanja HDZ-a. Zvali su ga od milja Drago slikar budući da niti jedna prometna nezgoda nije mogla proći da se Drago nije pojavio i slikao unesrećene na rtg-u. Usudimo se reći nije bilo čovjeka u Lici kojem on nije pomogao i tako je ostavio ogromni doprinos ličkom zdravstvu. I u mirovini nije imao mira i do zadnjih dana svoga života pomagao je mnogima u njihovim bolestima i bio omiljen u društvu. Suprug je Tonke, otac Darka Milinovića i Mire Jakovljević.

Otišao je još jedan u nizu uglednih ljudi, onih građana po kojima je ovaj grad bio prepoznatljiv. Drago je bio čovjek koji je slobodno možemo reći zadužio ovaj grada i županiju. Imao je spomenicu Domovinskog rata i status dragovoljca kao i svi djelatnici gospićke bolnice koji su se u vrijeme Domovinskog rata stavili na raspolaganje procesu stvaranja Hrvatske domovine. Svoj obol dao je i u sportu. Bio je zaljubljenik u sport, pogotovo nogomet gdje je ostavio dubok trag, a kao medicinska struka bio je na raspolaganju gotovo svim športskim udrugama košarci, malom nogometu, rukometu…

Zadnje minute svoga života proveo je s obitelji kojoj je posvetio čitav svoj život. Dovoljno je reći napustio nas je Drago Milinović čovjek kojega malo tko nije znao, a upravo to sve govori o njemu.

Obitelji Milinović upućujemo najiskreniju sućut.

Gs Press