Premijerno izdanje “Željava Air Base Polumaratona” održat će se 10. rujna 2023. na jedinstvenoj lokaciji bivše vojne baze i aerodroma Željava. Organizatori pozivaju sve trkače, rekreativce, ljubitelje prirode i entuzijaste da se pridruže ovom izvanrednom sportskom događaju.

Ovu manifestaciju podržavaju Općina Plitvička Jezera i Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera, dok je za provedbu zadužen AK Maraton 2000.

Bivša vojna baza i aerodrom Željava bili su aktivni od 1968. do 1992. godine, nudeći impresivne taktičko-tehničke kapacitete. Aerodrom je konstruiran za zrakoplove MiG 21 i bio je centar 24-satnih operacija za najbolje pilote.

Svi sudionici, bez obzira na trkačku spremnost, pozvani su na ovaj događaj. Staza će biti “ravna kao pista”, osiguravajući odlične uvjete za sve trkače. Start i cilj utrke predviđeni su na najatraktivnijem mjestu – ispred legendarnog aviona Douglas C-47 Skytrain – Dakota, nekadašnje ključne kontrolne točke baze.

Pored polumaratona, na istoj lokaciji bit će organizirana i FunRun utrka, uz bogatu ponudu tematskih događanja, poput izložbe autohtonih ličkih proizvoda, gastronomskih užitaka, kulturno-zabavnih sadržaja i još mnogo toga.

Organizatori ovim putem pozivaju sve zainteresirane da iskoriste promotivne rane prijave (do 30. lipnja) za premijerno izdanje Željava Air Base Polumaratona.

Gs Press