Županijska skupština Ličko-senjske županije održala je danas VIII. sjednicu elektroničkim putem. Na sjednici su od ukupno 29 članova skupštine nazočili svi osim članova stranke LiPO i jednog člana iz DP-a.

Na sjednici je donesena Odluka o proglašenju mr. sc. Andreja Plenkovića počasnim građaninom Ličko-senjske županije, a usvojena je i odluka o dodjeli Javnog priznanja Ličko-senjske županije Tomi Medvedu.

Na skupštini su donesene Odluke o dodjeli Nagrade za životno djelo, i to posmrtno – Mati Čopu, Josi Starčeviću – Ćeli, Marinu Ćaćiću. Nagrada za životno djelo pripala je i Milanu Kranjčeviću. Godišnje nagrade pripale su Klubu za obaranje ruku «ARKTOS», Rukometnom klubu «GOSPIĆ» i Manji Kostelac – Gomerčić. Županijske zahvale dodijeljene su  Ugostiteljskom obrtu «MACOLA», Ugostiteljskom obrtu «MAKI», Ugostiteljskom obrtu «PRAŠINA», Hotelu «ANA», HEP- u d.d. ZAGREB, JU «NACIONALNOM PARKU PLITVIČKA JEZERA», DVD-u Sinac, Društvu Crvenog križa Ličko-senjske Županije, Gradskom društvu Crvenog križa Gospić, Općinskom društvu Crvenog križa Plitvička jezera,  Vladi Dasoviću i Siniši (Aldi) Gradišeru.

Skupština je usvojila i Zaključak po Izvješću o radu Župana od stupanja na dužnost, 04. lipnja do 31. prosinca 2021. godine, godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Ličko-senjske županije za razdoblje od 01.01. do 31.12.2021. godine.

Također, prihvaćen je i Zaključak o davanju suglasnosti na Godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije za razdoblje 01.01.-31.12.2021. godine kao i donošenje Programa potpora poljoprivredi na području Ličko-senjske županije za razdoblje 2022. -2025. godine.

GsPress