U Gospiću je danas boravio premijer Andrej Plenković sa suradnicima. Uz predsjednika Vlade bili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Odmah po dolasku u Gospić, predsjednik Vlade sastao se s ličko-senjskim županom Ernestom Petryjem, predsjednikom Županijske skupštine Marijanom Kustićem, gradonačelnicima i načelnicima općina.

U riječima dobrodošlice župan Petry se zahvalio na dolasku premijeru, članovima Vlade i državnim tajnicima te još jednom naglasio odličnu suradnju s državnim vrhom u svim resorima koja je u ovom kratkom vremenu rezultirala snažnim pomacima u realizaciji brojnih projekata na području Ličko-senjske županije. Premijer Plenković zahvalio se na prijemu i istaknuo neke daljnje smjernice rada ove Vlade.

-Cilj nam je osnažiti Ličko-senjsku županiju, Banovinu, Dalmatinsku zagoru, Gorski Kotar kao i sva područja Hrvatske koji su iz bilo kojih razloga imala usporen i otežan razvoj. Krenuli smo s tim projektima i tek se u skoro vrijeme očekuje snažan iskorak u njihovoj realizaciji.

Sa mnom su danas pojedini članovi Vlade RH i državni tajnici jer upravo u tim resorima očekujem snažnu ekspanziju i dodatni „vjetar u leđa“ pojedinih dijelova Hrvatske, rekao je premijer Plenković. Sastanak s predstavnicima jedinica lokalne samouprave održan je bez nazočnosti novinara, ali doznajemo kako se razgovarali o osnovnim problemima s tih područja kao i načini na koji ih rješavati.

L. O.