Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković jučer je posjetio općinu Perušić kako bi s domaćinima obišao prostorije novouređenog Vatrogasnog doma u Perušiću. U pratnji premijera bio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, kao i saborski zastupnik Mario Kapulica, dok su u svojstvu domaćina navedene dočekali načelnik Općine Perušić Ivica Turić zajedno sa županom Ličko-senjske županije Ernestom Petryjem.

Prigodom obilaska, općinski načelnik Ivica Turić napomenuo je da je prije 21 godinu preuzeo dužnost načelnika te da je tada općinski proračun iznosio milijun kuna, da bi sada izvorni iznosio tri milijuna eura. Izrazio je veliko zadovoljstvo suradnjom sa Ličko-senjskom županijom i ministarstvima te uspjesima u povlačenju sredstava iz fondova EU. „Očekujem da ćemo 17. travnja pobijediti i feštati“, poručio je referirajući se na predstojeće parlamentarne izbore.

„Činite maksimalne napore za kvalitetan život. Vlada čini velike napore da posebnu pozornost posveti krajevima kojima je potrebna dodatna pomoć. Veliko mi je zadovoljstvo da se vidi napredak cijele Like, kako kontinentalnog, tako i obalnog dijela županije, a vidljivo je da se i tu razvija turizam. Podsjetio bih da smo lani u turizmu imali prihode od 14,6 milijardi eura, što je za 80 posto više nego 2016. godine kada smo započeli prvi mandat“, rekao je premijer Turiću.

Turić je istaknuo i demografski problem kao jedan od najbitnijih problema u općini Perušić, ali je izrazio optimizam da će se ti trendovi promijeniti.

Gs Press