Danas je u prostorijama Kulturno-informativnog centra u Gospiću održan okrugli stol s cijem predstavljanja publikacije „Žrtve kaznenih djela u hrvatskom kaznenopravnom sustavu – rezultati istraživanja i iskustva iz prakse“, a sve u organizaciji Ženske sobe u suradnji s organizacijom Ženska grupa Karlovac „Korak“.

Na okruglom stolu izlaganje je predvodila urednica publikacije i voditeljica istraživanja Anamaria Drožđan-Kranjčec, Ženska soba, a iylaganju je nazočio ličko-senjski župan Ernest Petry u pratnji suradnika.

Predstavljena je publikacija koja sadrži rezultate sedam provedenih istraživanja o položaju i pravima žrtava kaznenih djela u hrvatskom kaznenopravnom sustavu.

Istraživanja su sveobuhvatna i odnose se na različita područja kao što su pitanje provedbe pojedinačne procjene, upućivanje žrtava na prava i ostvarivanje prava sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku, primjeni Zakona o novčanoj naknadi žrtvama kaznenih djela, ispitivanje žrtava putem audio-video uređaja i slično.

U istraživanjima su sudjelovali predstavnici i predstavnice policije, državnog odvjetništva, sudova, organizacija civilnoga društva, žrtve kaznenih djela i drugi relevantni dionici.

Gs Press