Hrvatsko kulturno društvo Napredak iz Zagreba i POU „Dr. Ante Starčević“ iz Gospića priredili su sinoć u kinu „Korzo“ predstavljanje još jedne knjige humora i satire akademskog glazbenika i književnika Danka Ivšinovića.  Ivšinović je komentirao detalje vezane uz knjigu „Talija i ja“.

Večeras promoviram svoju petu knjigu aforizama i epigrama kojoj sam dao ime „Talija i ja“. Zašto Talija? To je bila grčka božica komedije i humora, a na tome tragu je i sadržaj moje knjige. Knjigu će predstaviti Mladen Vuković, urednik, novinar i književnik iz Splita, Nikola Šimić Tonin, književnik iz Zadra, Ivo Mijo Andrić, književnik iz Zagreba, Nikola Listeš, karikaturist i ilustrator iz Kaštel Šućurin i prof. dr. sc. Jasminka Brala Mudrovčić.

Iznimno mi je žao što knjigu neće predstaviti naš akademik Luko Paljetak koji je o knjizi napisao doista divnu recenziju. U pisanju recenzije sudjelovao je i Gospićanin dr. sc. Ivica Mataija. Već sada pripremam svoju šestu knjigu na nagovor Luke Paljetka jer je riječ o knjizi poezije. Zvat će se „Poezija u C-duru“, a pošto sam ja akademski glazbenik takav naslov mi itekako odgovara, rekao nam je prof. Danko Ivšinović.

Uz glazbenu pratnju Gradskog zbora Vila Velebita kojim inače dirigira prof. Danko Ivšinović večeras je u odlično popunjenoj dvorani gospićkog kina „Korzo“ brojna publika uživala u umotvorinama ovoga umjetnika. Unatoč koroni, ratu u Ukrajini, inflaciji i ostalim nedaćama koje nas tište.

Gs Press