Predao se Darko Amić, glava obitelji koja terorizira Liku. Prijetio smrću načelniku

0

DARKO Amić, glava obitelji Amić koju optužuju da terorizira ljude u Lici, predao se policiji.

Došao je u pratnji odvjetnika i ide u istražni zatvor zbog prijetnji smrću načelniku Udbine.

Darko Amić će se u zatvoru pridružiti sinovima Baji Amiću zvanom Bajica i Darku Amiću mlađem iz Perušića. Oni su uhićeni prije tri dana i već im je određeno mjesec dana istražnog zatvora. Otac Darko je dosad bio u bijegu.

PU ličko-senjska ih je kazneno prijavila zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje, odnosno da su prošloga četvrtka ubojstvom zaprijetili 35-godišnjem načelniku Udbine Josipu Seučeku.

Općinsko državno odvjetništvo iz Gospića objavilo je ranije da istragu provode zbog sumnje “da su zajedno s 49-godišnjakom, 20. siječnja 2022. u jednom ugostiteljskom objektu u Udbini, uputili riječi prijetnje načelniku vezano za njegov rad i postupanje, a s ciljem da ga ustraše“, čime su kod njega izazvali “osjećaj straha i nesigurnosti“.

Načelnik Udbine Josip Seuček rekao je ranije Hini da se radi o trajnom problemu nekontrolirane ispaše nečuvane stoke u vlasništvu više romskih obitelji, direktno na štetu drugih poljoprivrednika, ali i o ugrožavanju sigurnosti ljudi u prometu, također zbog nekontroliranog kretanja njihove stoke.

Policija je ranije izvještavala o naletima vozila na konje koje Amići i njihova rodbina ostavljaju bez nadzora, a za što su neki od njih već bili pravomoćno kažnjavani.

Gs Press / index.hr