Pećinski park Grabovača iz Perušića započeo je primati posjetitelje 1. ožujka ove godine. Cijeloga mjeseca potrajat će režim posjeta vikendima (petak, subota, nedjelja), a od 1. travnja radit će se svakoga dana. Potvrdila nam je to ravnateljica PP Grabovača Jelena Milković koju smo pitali za mogućnost nabave malenih bočica punjenih špiljskim zrakom.
-Za ovaj simpatični suvenir zainteresirani su mnogi posjetitelji i to kroz cijelu godinu. Ovih dana završili smo novu rundu punjenja bočica na +8 stupnjeva C, koliko iznosi uobičajena temperatura zraka u špilji Samograd. Napunili smo 200 bočica za koje sam uvjerena da će ubrzo „planuti“ zbog svakako atraktivne ideje i bočica koje su svojevrsni kuriozitet, kaže nam ravnateljica Jelena.

Kako bi se turistima u Londonu prodala čuvena londonska magla na tržište su prije nekoliko godina plasirane konzerve s maglom. Tko je kome pri tome „prodao maglu“ i lansirao odličan marketinški trik nije nam poznato. Špiljski zrak iz Samograda samom idejom i činjenicom da su bočice doista „napunjene“ zrakom u najvećoj perušićkoj špilji doimaju kao originalan način da nabavkom simpatične bočice donesemo doma barem djelić uspomene na obilazak PP Grabovača.

M. S.