Pučko otvoreno učilište Gospić udružilo se s Glazbenom školom “Ilkiv” iz Ukrajine kako bi otvorilo jedinstven program nastave solo pjevanja za sve zainteresirane polaznike od 5 godina nadalje. Nastavu će voditi ugledna ukrajinska umjetnica Marianna Ilkiv, osnivačica škole pjevanja u Lavovu.

Ovaj inovativni program obuhvaća pet različitih dobnih kategorija, prilagođenih potrebama i sposobnostima polaznika. Grupe su podijeljene kako slijedi: 5 – 7 godina, 8 – 10 godina, 11 – 13 godina, 14 – 16 godina i stariji od 16 godina.

Kako bi se maksimalno iskoristio potencijal i talent svakog polaznika, Marianna Ilkiv i njezin tim će uskladiti i prilagoditi odabir repertoara prema ukusima i sposobnostima svakog pojedinca.

Osim pjevačkih vještina, program nastave obuhvaća i niz drugih korisnih aspekata. Učit će se tehnika pravilnog disanja, razne vježbe, teoretski i praktični savjeti, kao i upoznavanje osnovne pjevačke terminologije. Poseban naglasak bit će na lijevom izražajnom pjevanju, jasnoj artikulaciji, razumijevanju teksta i ostvarivanju adekvatne glazbene interpretacije.

Škola poziva sve prijavljene na prvi sastanak i dogovor 5. listopada u 18 sati u POU Gospić.

Gs Press