HRT-u je potvrđeno da postoje još dva slučaja trovanja, a pacijenti se nalaze u KBC-u Zagreb. U KBC-u Rijeka zasad je potvrđen jedan slučaj trovanja. O svemu se oglasila i policija. HRT-u je potvrđeno da postoje još dva slučaja trovanja napitkom, a pacijenti su hospitalizirani u KBC-u Zagreb.

Dva sumnjiva slučaja u Zagrebu

Ministar zdravstva Vili Beroš za Jutarnji list je potvrdio kako su se, uz pacijenta u Rijeci, koji je nakon konzumiranja napitka u kafiću pretrpio oštećenje jednjaka i želuca, i u Zagrebu pojavila dva sumnjiva slučaja.

“U KBC-u Zagreb se na opservaciji nalaze dvije mlađe osobe. U stalnom sam kontaktu s bolnicom i za sada se može reći da su stabilno i izvan životne opasnosti”, kaže Beroš. Dodaje kako su na raspolaganju svim institucijama.

“Odmah po saznanju bilo kakve informacije javnost će biti informirana kako ne bi bilo još neželjenih slučajeva”, kaže Beroš.

Liječnik: Otrovani mladić je dobro. Evo što učiniti ako posumnjate na trovanje

DANAS nešto iza 15 sati u zagrebačku je policiju stigla dojava iz KBC-a Zagreb da je stigao jedan mladić za kojeg se sumnja da se otrovao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu i to na odsjeku fizike. Na fakultetu je postavljeno nekoliko aparata s pićima, mladić (1994.) konzumirao je piće za koje je kazao da je Coca-Cola iz tog aparata. Potražio je liječničku pomoć u KBC-u Zagreb, doznaje RTL. Evo što je rekao specijalist gastroenterologije u zagrebačkom KBC-u Tihomir Bradić.

Liječnik: Mladić je zadobio blage opekline nepca, pušten je kući:

“Mladić je u dobrom stanju, zadobio je blage opekline nepca i početnog dijela jednjaka bez razvoja dubljih ozljeda. Vjerojatno je ta koncentracija kiseline u piću bila nešto manja tako da su i ozljede gotovo minimalne. Otpušten je na kućno liječenje”, kazao je Bradić za RTL. Dodao je da se simptomi kod konzumacije kiseline i lužina promptno pokazuju.

Policija provodi izvide na zagrebačkom PMF-u gdje se mladić otrovao pićem

NAKON sumnje na kemijsko trovanje gaziranim pićem u Rijeci, novi slučajevi pojavili su se i u Zagrebu. Jedan slučaj prijavljen je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu gdje se na odjelu fizike mladić otrovao pićem iz automata. Policija provodi izvide i uzima uzorke spornog pića za daljnju analizu i istragu.

Coca-Cola se večeras oglasila novim priopćenjem

COCA-COLA HBC Hrvatska večeras se oglasila novim priopćenjem o slučajevima trovanja pićem u kojem navode da “posluju prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, koji prolaze i kroz redovite vanjske kontrole.

“Svjesni smo slučaja povezanog sa staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. Ponudili smo našu punu podršku i otvoreni smo za suradnju sa svim nadležnim tijelima koja provode istragu.

“Proveli smo detaljnu internu istragu, nije pokazala nikakve neusklađenosti u proizvodnji”

Poslujemo prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, koji prolaze kroz redovite vanjske kontrole. Usporedno smo proveli detaljnu internu istragu koja nije pokazala nikakve neusklađenosti u našoj proizvodnji. Dodatno, poslali smo uzorke neovisnom akreditiranom laboratoriju na daljnju analizu”, naveli su iz Coca-Cole.

Nova dva slučaja u Zagrebu

Nakon što je u riječkoj bolnici ranije hospitalizirana osoba zbog sumnje na kemijsku ozljedu jednjaka zbog konzumacije  kontaminirane mineralne vode u jednom kafiću u Rijeci, večeras su potvrđena dva nova slučaja trovanja, a pacijenti su smješteni u KBC-u Zagreb.

“U KBC-u Zagreb se na opservaciji nalaze dvije mlađe osobe. U stalnom sam kontaktu s bolnicom i za sada se može reći da su stabilno i izvan životne opasnosti”, kaže Beroš. Dodaje kako su na raspolaganju svim institucijama.

Svjedok: Popio je gutljaj i povraćao krv. Vikao je da ne može disati, katastrofa

POTVRĐEN je slučaj trovanja nakon što su se društvenim mrežama jako proširile poruke u kojima se građane upozorava da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi Coca-Cola Hrvatska jer uzrokuju spržene jednjake i želuce.

U KBC-u Rijeka su sada potvrdili jedan slučaj trovanja. “U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci”, poručili su.

Mladić J. G. (19) popio gutljaj gazirane vode s okusom. Spržila mu je jednjak.

“To je bilo strašno. Odjednom je počeo vikati, ništa nam jasno nije bilo. Nismo znali što se zbiva. Samo je vikao i mahao rukama. Vikao je da ne može disati. Otrčao je u WC, počeo povraćati krv, to je bilo užasno. Katastrofa”, kaže sugovornik za 24sata koji je svjedočio.

Sugovornik za 24sata dodaje da je sreća u nesreći što je mladić uzeo malen gutljaj.

“Ne smijem davati izjave dok god je istraga u tijeku, no neću šutjeti i reći ću što imam čim nadležne službe obave svoje. Molim vas za razumijevanje”, rekao je voditelj kafića.

Gs Press / index.hr