Potres na Baniji snage 4,3 po Ricteru

0

NA BANIJI je zabilježen potres snage 3.8 po Richetru. Prvo predviđanje EMSC-a iznosilo je 4.3. No, onda je procjena smanjena.

“Danas, 24. srpnja 2021. godine u 15 sati i 43 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice. Potres je osjećen u široj okolici Petrinje, Siska i Gline”, objavila je Seizmološka služba.

Kako je izvijestila Seizmološka služba, magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a epicentar je bio kod Petrinje. Intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice. Potres je osjećen u široj okolici Petrinje, Siska i Gline. Prema ranijim informacijama, EMSC je naveo kako je magnituda potresa bila 3,6 te su procjenu potom ispravili na 4,3 prema Richteru. Navode kako je epicentar potresa bio na dubini od pet kilometara nedaleko Siska i 53 kilometra udaljen od Zagreba.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/osjetilo-se-snazno-podrhtavanje-na-podrucju-sisacko-moslavacke-zupanije-1510539 – www.vecernji.hr

https://www.pmf.unizg.hr/geof/seizmoloska_sluzba/izvjesca_o_potresima?@=1mgml#news_45225

Gs Press / index.hr