GOSPIĆ – Danas je u kabinetu župana upriličeno svečano potpisivanje Ugovora za izvođenje radova Projekta „Višenamjensko školsko igralište u Područnoj školi Švica“ s izvođačem radova Edel sport iz Zagreba.

Ministarstvo turizma i sporta osiguralo je iznos od 542.126,39 kuna, dok je Ličko-senjska županija osigurala dodatnih 516.714,22 kuna.
Nakon provedenog postupka javne nabave, temeljem najpovoljnije ponude izabrano je poduzeće Edel sport iz Zagreba koje se obvezalo izgraditi igralište za iznos od 972.220 kuna, na koji način su izvršene uštede u iznosu od cca 87.000 kuna.

Župan Petry je nakon potpisivanja ugovora naglasio kako se ovim kao i mnogim drugim projektima ulaže u razvoj sportske infrastrukture na području županije na koji način se stvaraju dodatni uvjeti za bavljenje sportskim aktivnostima, a ujedno se doprinosi i poboljšanju života na ovim prostorima. Na ovaj način se učenicima Područne škole Švica kao i svoj djeci i žiteljima mjesta omogućuje bavljenje rekreativnim sportom, a ujedno se poboljšava i kvaliteta života za sve mještane Švice. Po završetku investicije koja sukladno danas potpisanom ugovoru treba biti završena do 1. lipnja 2023. godine, škola i djeca će na raspolaganju imati malonogometno, rukometno, košarkaško i odbojkaško igralište.
Igor Gavranović, predstavnik izvođača radova Edel sport iz Zagreba pojasnio je nazočnima kako poduzeće koje zastupa ima jako puno iskustava u izgradnji igrališta kao i da će s izvođenjem radova početi čim to dopuste vremenski uvjeti, naglasivši da će izgradnja igrališta biti završena u ugovorenom roku odnosno najkasnije do 1. lipnja 2023. godine.

Gs Press