U dvorani za sastanke Ličko-senjske županije održano je danas  svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava iz Proračuna Ličko-senjske županije za 2023. godinu. Ugovore su potpisali predstavnik  HGSS-Stanice Gospić Josip Brozičević, predsjednik  Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Milan Jurković, predsjednik Županijskog društva Crvenog križa Vlado Brkljačić i  predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije Milan Radošević. Netom prije potpisivanja Ugovora župan Ernest Petry naglasio je važnost djelovanja ovih zajednica i udruga.

Prije svega zahvaljujem vam na vrlo učinkovitoj i korektnoj suradnji na svim poljima vašeg djelovanja i Ličko-senjskom županijom. Za vaše potrebe u 2023. godini  izdvojili smo povećana sredstva u odnosu na prošlu godinu. Moram reći da ćemo kao i prije za vaše interventne potrebe  izdvajati dodatna sredstva tako da ne brinete o tome već kao i do sada odlično realizirate sve svoje zadaće i aktivnosti.

Potpisivanjem današnjih Ugovora HGSS Stanica Gospić će dobiti 17 500 eura, Vatrogasna zajednica Ličko-senjske županije 103 220 eura, Zajednica sportova Ličko-senjske županije 90 917 eura, Županijsko društvo Crvenog križa 37 100 eura i Zajednica tehničke kulture 5 318 eura. Na ovaj način su ovi korisnici županijskog Proračuna dobili od 11 do 57 posto više sredstava nego li lani, naglasio je župan Petry.

Također je napomenuo i važnost jučerašnjeg sastanka održanog u Ministarstvu regionalnog razvoja i Fondova EU gdje je zaključeno kako će se kroz projekt Brdsko planinskih područja osigurati paket mjera na koji će se Ličko-senjska županija javiti  za 11 jedinica lokalne samouprave, uz dijelove Karlovačke županije i Općine Gračac.

Gs Press