U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Rekonstrukcija Primorske ulice – 1. faza“ u Novalji.

Ugovor vrijedan više od 45 milijuna kuna sufinanciran sredstvima Europske unije potpisali su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo.

Rekonstrukcijom Primorske ulice (1. faza), koja je pristupna cesta luci otvorenoj za javni promet Luka Novalja-luka Jug, doprinijet će se većoj protočnosti prometa i povećanju prometne sigurnosti čime će se smanjiti opterećenost pristupne ceste. Projekt rekonstrukcije prometnice uključuje i rekonstrukciju 139 parkirališnih mjesta, kao i montažu solarnih klupa i čekaonica te izvođenje horizontalne signalizacije kojom će se olakšati pristup osobama s posebnim potrebama.

Projekt rekonstrukcije Primorske ulice u Novalji nastavak je velikog ciklusa ulaganja u lučku infrastrukturu gdje se sredstvima Kohezijskog fonda trenutno sufinanciraju 22 projekta rekonstrukcije ili izgradnje luka i pristupne infrastrukture u lukama od županijskog i lokalnog značaja diljem jadranske obale.

Gs Press