Najviša temperatura na kopnu kretat će se od 6 do 11, na moru između 13 i 18 Celzijeva stupnja, navečer u osjetnom padu. Za dio Hrvatske izdana su narančasta upozorenja, objavio je DHMZ.

U Hrvatskoj će u subotu prevladavati oblačno s kišom osobito na Jadranu i uz njega, a u drugom dijelu dana uz zahladnjenje, ponajprije u gorskim i sjevernim krajevima, kiša će prijeći u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, prognozira Državni hidrometeorološki zavod. Vjetar će u unutrašnjosti biti većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

U Dalmaciji će puhati umjereno i jako jugo, a na sjevernom Jadranu zapuhat će bura i jačati. Najviša temperatura na kopnu kretat će se od 6 do 11, na moru između 13 i 18 Celzijeva stupnja, navečer u osjetnom padu. Za gotovo cijelu Hrvatsku izdan je meteoalarm.

 | Autor : DHMZ

U karlovačkoj i gospićkoj regiji moglo bi pasti više od 10 centimetara snijega, dok se za zagrebačku regiju najavljuje više od 5 centimetara bijelog pokrivača. No, neće samo snijeg stvarati probleme jer je upozorenje izdano zbog obilne kiše koja će padati u većini zemlje.

Sutra će u Hrvatskoj prevladavati umjereno do pretežno oblačno. Povremeno slab snijeg ili susnježica, na Jadranu lokalno kiša, ponajviše na jugu. Poneka pahulja nošena vjetrom moguća je i na obali. Vjetar slab, u Podravini i Slavoniji umjeren sjeverozapadni.

Bura na sjevernom Jadranu jaka s olujnim udarima, na sjeveru Dalmacije umjerena, južno od Splita umjeren sjeverozapadni vjetar. Minimalna temperatura od -1 do 3, na Jadranu od 8 do 13 °C.  Maksimalna uglavnom od 1 do 6 na kopnu, te od 10 do 15 °C na Jadranu.

Gospić

Stupanj pripravnosti: Narančasto

Mjestimice obilna kiša. Moguće bujične i urbane poplave. Količina oborine > 100 mm

BUDITE SPREMNI zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Stvaranje snježnog pokrivača! Visina snijega > 10 cm

BUDITE NA OPREZU zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama.

Gs Press / vecernji.hr

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/dhmz-popodne-zahladnjenje-susnjezica-i-snijeg-za-gotovo-cijelu-hrvatsku-izdan-je-metoalarm-1640701 – www.vecernji.hr