Kako smo ranije javljali Općina Lovinac prijavila se na javni poziv Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje (novi naziv: Uprava za obnovu i stambeno zbrinjavanje pri Ministarstvu graditeljstva) koji je krajem prošle godine raspisan kroz program usmjeravanja i rasporeda sredstava za poticanje održivog povratka na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi kroz financijsku potporu jedinicama lokalne samouprave za 2022. godinu.

Tom je prilikom Općina Lovinac prijavila projekt asfaltiranja općinske nerazvrstane ceste NC CR-28 u naselju Ličko Cerje odnosno u zaseoku Poljana za koje je Središnji državni ured odobrio sredstva u iznosu od 53.097,42 eura ili 400.000,00 kuna.

Shodno tomu po provedenom postupku javne nabave Općina Lovinac ugovorila je radove asfaltiranja navedene ceste s tvrtkom Rudar d.o.o. iz Rijeke čiji su djelatnici nakon pripremnih radova danas izvršili samo asfaltiranje navedene ceste.

Ovo je jedan u nizu javnih poziva na koje se Općina Lovinac prijavila i tako osigurala financijska sredstva potrebna za infrastrukturne i druge projekte kojima se osigurava bolja kvaliteta života građana na području Općine Lovinac.

Tako će stanovnicima zaseoka Poljana i vlasnicima nekretnina koji povremeno dolaze na to područje biti puno lakše dolaziti do njihovih kuća poglavito u zimskim uvjetima kada će biti lakše čistiti i održavati asfaltiranu cestu u odnosu na raniju makadamsku cestu koju je gotovo svake godine trebalo nasipavati i ravnati poglavito nakon većih snježnih padalina i obilnijih kiša od kojih su se redovito stvarale štete na površinskom dijelu ceste.

Načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić se zahvalio Ministarstvu graditeljstva odnosno Vladi Republike Hrvatske na odobrenim sredstvima bez kojih bi teško mogli sami modernizirati navedenu cestu s obzirom na male proračunske mogućnosti Općine.

Gs Press