Policijski službenici očistili speleološki objekt-jamu od minsko-eksplozivnih sredstava

0

Minsko-eksplozivna sredstva nipošto ne odlažite u kontejnere ili u prirodi, jer tako izravno ugrožavate živote

Jučer su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijskih uprava zagrebačke i ličko-senjske iz speleološkog objekta – jame zvane Pod Pakljom izvadili jednu tromblonsku minu, 298 komada raznog streljiva i upaljač ručne bombe, što su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.

Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih često mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska