Mladi su se uvjerili koliko je policijski posao dinamičan, uzbudljiv i nadasve plemenit

Foto: PU ličko-senjska

Jučer je u Korenici ispred Osnovne škole dr. Franje Tuđmana održan Dan otvorenih vrata Policijske uprave ličko-senjske gdje su se okupili brojni zainteresirani srednjoškolci i osnovnoškolci s područja Korenice i Općine Plitvička Jezera.

Kako bi učenicima približili zanimanje policajac/policajka, prezentirani su različiti policijski poslovi kao i policijska tehnika, oprema i vozila. Na informativnim punktovima mogli su se upoznati s radom i opremom temeljne i prometne policije, interventne policije, te protueksplozijske opreme.
Također su se zainteresiranima dijelili i promotivni materijali vezano za natječaje te su se informirali u svezi uvjeta, prava i obveza natječaja.

Osim brojnih policijskih službenika na Danu otvorenih vrata Policijske uprave ličko-senjske pridružili su se djelatnici i volonteri Općinskog društva Crvenog križa Plitvička Jezera i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Plitvička Jezera, kao i jedan od partnera Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa „JUMICAR“ koji su u sklopu programa prometne kulture za najmlađe postavili mobilni poligon gdje su najmlađi pokazali veliki interes.

Dan otvorenih vrata dio je promotivnih aktivnosti i jedan od najboljih načina da se građanima, prvenstveno svim zainteresiranim kandidatima, približi rad policije te da ih se dodatno potakne kako bi policijsko zanimanje izabrali za svoj životni poziv.

Gs Press