Danas se Ličkom-senjskom županijom na nekoliko lokacija govorilo o kampanji Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“

Foto: PU ličko-senjska

U sklopu modernizirane kampanje u tri grada na području Ličko-senjske županije i to u Gospiću, Otočcu i Senju na promotivnim punktovima policijski službenici informirali su građane o tome da se kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ provodi u svrhu sprječavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava, ali i senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju oružja, bez sankcija.

U isto vrijeme na tri lokalne radijske postaje i jednoj televizijskoj, gradova u kojima se odvijala promocija kampanje, sudjelovali su policijski službenici za prevenciju Ravnateljstva policije i PU ličko-senjske koji su govorili o ciljevima kampanje, aktivnostima policije i zakonskim okvirima dragovoljne predaje oružja, a sve u cilju informiranja što većeg broja građana Ličko-senjske županije, naravno uz emitiranje informativnih spotova i pjesme grupe TBF „Puške i dinje“ koja je napisana i skladana isključivo u cilju promidžbe kampanje „ Manje oružja, manje tragedija“.

Ovom moderniziranom kampanjom želi se potaknuti širu javnost na razmišljanje o ovom problemu, potaknuti posjednike ilegalnog oružja na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima.

Na području Policijske uprave ličko-senjske od 1. rujna 2007. do 31. prosinca 2020. godine dragovoljno je predano:

 • 345.594 komada zabranjenog vatrenog oružja „A kategorije“ (od toga 5.408 komada automatskog oružja)
 • 5.598.938 komada raznog streljiva i
 • 5.512 kilograma eksploziva.

A od 1. siječnja do 31. svibnja 2021. godine:

 • 4.791 komada vatrenog oružja (od toga 277 komada automatskog oružja)
 • 193.244 komada raznog streljiva i
 • 281,31 kilograma eksploziva.

Stoga pozivamo i apeliramo na sve koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već kontaktirajte policiju na broj 192. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Također upozoravamo legalne posjednike oružja, da isto čuvaju na zakonom propisani način, kako bi se spriječile neželjene posljedice po građane i imovinu.

UPOZNAJTE  SE S PREVENTIVNIM ALATIMA
I  UKLJUČITE SE  U KAMPANJU:

 • Web stranica kampanje sa svim informacijama o Kampanji kao i uputama i savjetima za građane  o dragovoljnoj predaji ilegalnog oružja:

manje-oruzja-manje-tragedija.hr

Facebook stranica Kampanje:

https://www.facebook.com/Manje-oru%C5%BEja-manje-tragedija-101855678364946/

 • Televizijski videospot:

https://youtu.be/dslEAB3Kke0

 • Radio spotovi i oglašavanje Kampanje na radiopostajama:

https://youtu.be/bnnbebg-LTI
https://youtu.be/OFJ30HFySIw
https://youtu.be/Dg_m1RJtloA
https://youtu.be/MPgH62L3JwY

 • Oglašavanje Kampanje na servisima poput Google display mreže, Facebook-a;
 • Pjesma „Puške i dinje“ nastala u suradnji sa poznatim splitskim Hip-hop sastavom TBF. Poslušajte pjesmu i ujedno pročitajte brošuru na poveznici:https://youtu.be/50hyqe3qob8

GS PRESS / PULS