Policijska akademija “Prvi hrvatski redarstvenik” i Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenuli su kampanju koja ima za cilj informirati učenike o srednjoškolskom obrazovanju i programima za zanimanje policajac/policajka. Kampanja je predstavljena učenicima drugog razreda i završnih razreda u četiri škole na području Ličko-senjske županije: Srednjoj školi Plitvička Jezera, Srednjoj školi Otočac, Gimnaziji Gospić i Strukovnoj školi Gospić.

U sklopu kampanje, policijske službenice Policijske uprave Ličko-senjske i pripadnici Interventne jedinice policije Policijske uprave Ličko-senjske aktivno sudjeluju u aktivnostima s ciljem informiranja učenika o programima obrazovanja za policajce/policajke. Učenici su tijekom prezentacije kampanje imali priliku vidjeti koji sve poslovi policija obavlja, ali i kako policijski službenici Interventne jedinice policije primjenjuju svoje znanje u praksi.

Kampanja uključuje i prikazivanje filmova i drugih promotivnih materijala, a učenici su informirani da sve objave vezane uz kampanju mogu pratiti na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”, kao i na društvenim mrežama.

Cilj ove kampanje je educirati i motivirati učenike za srednjoškolsko obrazovanje i upis u programe za zanimanje policajac/policajka, kako bi se osigurala kvalitetna priprema novih generacija policajaca za izazove suvremenog društva.

Gs Press / PULS