Policija je jutros započela pretragu stana ministra Darka Horvata

0

Prema informacijama kojima raspolaže Telegram, ministra graditeljstva povezuje se sa zlouporabom položaja i ovlasti.

Istražitelji navodno, prema informacijama Telegramovih izvora, provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica u Ministarstvu gospodarstva Ana Mandac. Nju pak USKOK sumnjiči da je, na zamolbu Josipe Rimac, sređivala obrtnicima potpore s od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat.

Ana Mandac od 2016. bila je pomoćnica ministra u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, u to u vrijeme kada ga je vodio Darko Horvat. Prije toga je deset godina bila samozaposlena, odnosno vlasnica obrta za pripreme i organizaciju aktivnosti vezanih uz natječaje za fondove EU, provođenje edukacije i pisanje i vođenje različitih projekata.

Uz to, bila je i zamjenica te predsjednica Nadzornog odbora Badel 1862. Što se obrazovanja tiče, završila je gimnaziju u Banjoj Luci, a onda Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu. Nakon toga se dodatno obrazovala u Njemačkoj iz područja gestalt psihologije i pedagogije. U SAD-u je pohađala edukacije za imago teraputa.

Mandac je, stoji u rješenju o provođenju istrage, doista omogućila isplate potpora firmi i obrtima u vlasništvu prijatelja i rođaka Josipe Rimac. Radilo se, tvrde istražitelji, o dvije potpore od po 200 tisuća kuna, te jednoj isplati bespovratnih sredstava od 185 tisuće kuna.

Gs Press / tportal.hr