Policajac iz Gospića koji je osumnjičen za silovanje danas je ponovno priveden u istražni zatvor nakon žalbe Općinskog državnog odvjetništva. Ispred policijske postaje Gospić roditelji i odvjetnica privedenog policajca dali su izjave.

Zbog ove odluke suda požalio se i otac policajca.

– Nije mi jasno da je moj sin kojeg terete za kazneno djelo zatvoren i to 60 dana nakon puštanja iz pritvora. On je obiteljski čovjek iza kojeg ja stojim i znam da nije počinio. Nisam se htio javljati jer vjerujem u pravosuđe. Sve je išlo protiv njega. Nitko nije imao ni malo saslušati drugu stranu, kako se dogodilo i što je bilo. Čovjeka koji je nakon 60 dana vraćen u pritvor, šokiran sam kao roditelj – rekao je medijima otac policajca.

“Mi u svakom slučaju ne podržavamo odluku jer nema valjanog razloga za to, s obzirom na činjenicu da su bile izrečene mjere opreza i poštivao ih je. U ovom slučaju mjere su bile dostatne i poštovao ih je. Prošlo je više od 60 dana i nije kršio odluku suda” rekla je odvjetnica 36-godišnjeg policajca, jednog od dva, koje sumnjiče da su krajem kolovoza na području Gospića silovali 33-godišnjakinju.

U tom je predmetu njemu i kolegi bio određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Nakon što su svi ispitani, obojici je ukinut istražni zatvor te su se nalazili na slobodi.

Gs Press