Policajac (33) koji je prije dvije godine, tijekom obavljanja službe u policijskom autu s poznanikom konzumirao kokain na Plitvicama, osuđen je na dvije i pol godine zatvora, izvijestilo je karlovačko Općinsko državno odvjetništvo, prenosi Index.hr.

“Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu zaprimilo je 27. srpnja 2023., osuđujuću presudu protiv hrvatskog državljanina (1990.) kojom je okrivljenik proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela omogućavanja trošenja droga iz članka 191. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona. Sud je okrivljenom 33-godišnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci”, priopćeno je na stranici DORH-a.

Policajca se optužnicom tereti da je 21. prosinca 2021., na području Plitvičkih jezera, tijekom obavljanja službe, u policijskom vozilu omogućio konzumiranje droge drugoj osobi.

“U službeno policijsko vozilo je, prema prethodnom dogovoru, primio drugu osobu kojoj je ponudio konzumiranje droge kokain na način da je u vozilu već imao pripremljenu drogu kokain, koju su potom zajedno naizmjence konzumirali”, objavio je DORH.

Gs Press