Foto: Ilustracija

Državna uprava za zaštitu i spašavanje organizator je velike pokazne vježbe “Kruščica 2016.“ koja će se održati ove subote, na području Grada Gospića i Općine Perušić (akumulacijsko jezero Kruščica i rijeka Lika). Na vježbi će biti predstavljeno djelovanje rada i mogućnosti operativnih snaga sustava civilne zaštite na pružanju pomoći i spašavanju ugroženog stanovništva i materijalnih dobara u slučaju poplave. Vježbom će biti prezentirano spašavanje, evakuacija i zbrinjavanje ugroženih osoba i materijalnih dobara iz poplavama ugroženog područja te aktiviranje i mobilizacija operativnih snaga civilne zaštite s područja Općine Perušić i Grada Gospić te Ličko-senjske županije putem Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić (Županijski centar 112).
Okupljanje promatrača planirano je za subotu, 17. rujna 2016. godine u Društvenom domu u Klancu, s početkom u 9:30 sati.
U vježbi „KRUŠČICA 2016“ sudjelovat će postrojbe civilne zaštite opće namjene općine Perušić i Grada Gospića, DVD-i Perušić i Pazarišta, JVP Gospić, HGSS – Stanica Gospić, Gradsko društvo Crvenog križa Gospić, Vatrogasna zajednica Ličko-senjske županije, PU Ličko – senjska – PP Gospić, Zavod za HMP Ličko-senjske županije, Dom zdravlja Gospić, „Hrvatske vode“ – VGI Gospić, Stožeri zaštite i spašavanja Ličko – senjske županije, Grada Gospića i Općine Perušić te djelatnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

GsPress/N.Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.