Pojačan promet prema moru, dio Jadranske magistrale zatvoren zbog jakog vjetra

0

Usporeno u koloni vozi se na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, promet se usporava između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina te odmorišta Draganić i čvora Karlovac u smjeru Dubrovnika, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Također, na zagrebačkoj obilaznici (A3) vozi se u koloni od čvora Jankomir prema naplati Lučko (A1), a dijelom se proteže i na autocestu A2 Zagreb-Macelj iz smjera čvora Zaprešić prema čvoru Jankomir, a kolona je i na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Kraljevečki Novaki i Ivanja Reka u smjeru Zagreba oko 2 kilometra.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Pojačan promet prema moru

Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići te se vozi uz ograničenje brzine 40 km/h.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo II, A3 Bregana-Lipovac, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira prema naplati Lučko, gradskim prometnicama i nekim graničnim prijelazima. Povremeni zastoji su na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Zbog povećane gustoće prometa moguća su duža čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.

Danas će trajekt na liniji Molat – Zverinac – Sestrunj – Rivanj – Zadar (Gaženica) isploviti iz luke Molat u 18:30 umjesto u 17 sati.

Od 18. do 31. srpnja zbog radova za sav promet bit će zatvoren granični prijelaz Jasenovac-Gradina zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta u BiH od Draksenića do Donje Gradine (granica BiH i RH).

Na graničnom prijelazu Goričan u putničkom prometu čeka se pola sata na ulaz u zemlju.

Gs Press