9. ožujka Klaster Lika Destination i Lokalna akcijska grupa Lika (LAG LIKA) raspisali su 5. Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje Znaka Lika Quality za proizvode.

Da bi neki proizvod nosio oznaku Lika Quality mora biti lokalnog podrijetla odnosno s područja destinacije Lika (koja obuhvaća područja: Brinje, Donji Lapac, Gospić, Gračac, Karlobag, Lovinac, Otočac, Perušić, Plaški, Plitvička Jezera, Rakovica, Saborsko, Senj, Udbina i Vrhovine). Zatim, proizvođači moraju biti registrirani sukladno svim zakonskim propisima, a proizvodi moraju biti karakteristični za podneblje destinacije Lika.

Javni poziv otvoren je do 11. travnja 2022. godine. Obrasce za prijavu možete pronaći na web stranici Klastera Lika Destination ili na poveznici https://www.lika-destination.hr/vijesti/detaljnije/peti-javni-poziv-za-iskazivanje-interesa-za-koristenje-znaka-lika-quality  dok se za sve ostale informacije možete obratiti na e-mail info@lika-destination.hr, broj telefona 053 647 042 ili u uredu Klastera Lika Destination na adresi Budačka 12 u Kulturno informativnom centru u Gospiću radnim danom od 07:00 do 15:00 sati.

Vođen načelima održivog razvoja jedinstveni sustav kvalitete hrane, pića i suvenira – Lika Quality prepoznat je i na svjetskoj razini među 15 najuspješnijih primjera u svijetu, a u njega je trenutno uključeno gotovo 60 proizvođača sa 150 proizvoda.

Neka i Vaši proizvodi budu dio ovog prepoznatljivog jedinstvenog ličkog sustava kvalitete!

Gs Press