Gorski kotar i Lika

U prvom dijelu dana pretežno oblačno, povremeno s kišom. U drugom dijelu dana prestanak oborina uz sunčana razdoblja, češća u Gorskom kotaru. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 10, a najviša dnevna od 9 do 12 °C.

Hrvatska danas

Umjereno i pretežno oblačno, kiša povremeno na istoku, u Dalmaciji i Lici, a u ostalim krajevima tek mjestimice. Na jugu su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom, a najviše suha vremena očekuje se na sjeverozapadu zemlje i u Istri. U najvišem gorju padat će i snijeg. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac, u gorju s jakim udarima, na istoku i sjeverozapadnjak, a na Jadranu jaka i olujna bura, na jugu još jugo. Najviša dnevna temperatura od 9 do 14, na Jadranu između 15 i 20 °C.

Hrvatska sutra

Na Jadranu pretežno sunčano, a u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno. Malo kiše još može pasti ujutro, uglavnom u Slavniji, Baranji i Lici. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura koja će u drugom dijelu dana slabjeti. Najniža jutarnja temperatura između 6 i 11, na Jadranu od 12 do 17 °C. Najviša dnevna između 10 i 15, na Jadranu od 17 do 21 °C.

Velebitski kanal

Stupanj pripravnosti: Crveno

Mjestimice olujna bura. Najjači udari vjetra 35-80 čvorova (65-150 km/h)

UTJECAJ: Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Gs Press / DHMZ