Nakon provedene opsežne istrage Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je podiglo optužnicu protiv 51-godišnjaka s područje Gospića zbog napada na službenu osobu.

Tereti ga se  da je 27. rujna ove godine u stanju neubrojivosti napao policijskog službenika i nanio mu tjelesne ozljede. Državno odvjetništvo je predložilo produljenje istražnog zatvora budući da je u vrijeme počinjenja djela okrivljenik bio neubrojiv te postoji opasnost da bi mogao počiniti još neko teže kazneno djelo. Sudu je postavljen zahtjev da se okrivljeniku odredi smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

Kako su neki mediji bili prethodno izvješćivali sve se odigralo na širem području Gospića, nakon što su djelatnici Policijske postaje Gospić došli ispred obiteljske kuće u izgradnji, u kojoj je muškarac neovlašteno boravio. Nakon što ga je policijski službenik pozvao da izađe iz kuće, okrivljenik je iskočio kroz prozorski otvor i potrčao prema policajcu i tom prilikom  ga zatvorenom šakom desne ruke udario u predjelu lica.

Nakon napada je 51-godišnjak pobjegao prema šumi, no policajac ga je sustigao i uhvatio.

Gs Press