Sve je spremno za otvaranje jubilarne 25. izložbe Jesen u Lici koja počinje danas u 10 sati na Trgu Stjepana Radića u Gospiću. Ovogodišnji program nudi bogatu lepezu aktivnosti za sve generacije. Na otvaranju će nastupiti Puhački orkestar Grada Gospića i mažoretkinje Grada Gospića, a paralelno će se predstaviti i projekti unutar programa Čuvari baštine LSŽ. Posebno se ističu projekti “Od ovce do tkanice” i “Lička slovarica”, financirani iz Jadranskog RZC STEM programa.

U 10:30 slijedi proglašenje pobjednika za program Čuvari baštine LSŽ.

Nakon toga, otvorit će se 2. smotra izvornih i zaštićenih pasmina RH, te izložba poljoprivredne mehanizacije na Stočnom sajmištu u Smiljanskoj ulici.

Svečano otvaranje Izložbe Jesen u Lici zakazano je za 11 sati. U 12:15 slijedi otvorenje izložbe “Šuma okom jednog šumara”, dok će u 12:30 na Trgu Stjepana Radića nastupiti FA „Dr. Ante Starčević“ iz Gospića.

U 13 sati u Muzeju Like Gospić bit će otvorena izložba “Upoznajmo Frankopane”. U 14 sati na Trgu Stjepana Radića nastupit će HKUD LIKA iz Ličkog Osika. U 15 sati slijede nastupi Folklornih skupina „Degenija“ iz Gospića i HKUD „Široka Kula“. Prvi dan jubilarne izložbe zatvorit će se u 19 sati na Trgu Stjepana Radića, ali zabava se nastavlja. U 20 sati počinje prvi festival tamburaške, zabavne i pop glazbe “LIKA FEST”.

Za sve posjetitelje pripremljen je raznovrstan program koji obuhvaća kulturu, tradiciju i zabavu. Ne propustite ovu priliku da se upoznate s bogatom kulturnom baštinom Like i uživate u raznim aktivnostima koje će se nuditi. Vidimo se na jubilarnoj 25. Jeseni u Lici!

Gs Press