Sinoć je u Gradskoj školskoj sportskoj dvorani u Novalji održan predizborni skup za 7. izbornu jedinicu HDZ-a za otok Pag.

U nazočnosti velikog broja članica i članova te simpatizera HDZ-a s otoka Paga, skup je protekao u svečanom raspoloženju i pobjedničkoj atmosferi, a na istome su prisustvovali i visoki dužnosnici stranke među kojima je bio zamjenik predsjednika HDZ-a i nositelj liste za 7. izbornu jedinicu general Tomo Medved, član predsjedništva HDZ-a, predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije i kandidat na listi HDZ-a za 7. izbornu jedinicu Ernest Petry, predsjednik GO Grada Novalje i kandidat na listi HDZ-a za 7. izbornu jedinicu Ivan Dabo, potpredsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić, kao i mnogobrojni predstavnici braniteljskih udruga, mladeži HDZ-a, utemeljitelja stranke i Zajednica.

Skup je započeo izvođenjem himne u izvedbi klape Žurnata nakon koje je održana minuta šutnje za prvog predsjednika HDZ-a dr. Franju Tuđmana, poginule i umrle hrvatske branitelje te članice i članove HDZ-a.

Nakon izvedbe domaćih pjevača pjesme “Nakanat” nazočnima se obratio domaćin Ivan Dabo Đono, predsjednik GO Grada Novalje i kandidat na listi HDZ-a za 7. izbornu jedinicu koji se osvrnuo na početke i utemeljenje HDZ-a u Novalji, djelovanje u kriznim ratnim godinama, naporima u nastanku i razvoju grada Novalje, uz zahvalu braniteljima i središnjoj državnoj vlasti na potpori i podršci u realizaciji projekata, ističući čvrsto uvjerenje u još jednu velebnu pobjedu HDZ-a.

Ernest Petry, član predsjedništva HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije te kandidat na listi HDZ-a za 7. izbornu jedinicu u svom obraćanju naglasio je neprekidni razvoj i napredak Ličko-senjske županije u svim gradovima i općinama pod vodstvom HDZ-a i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića istaknuvši kako će 17. travnja građani reći NE onima koji ruše ustavni poredak i DA onima koji su činili sve za Hrvatsku.

Nositelj pobjedničke HDZ-ove liste za 7. izbornu jedinicu Tomo Medved istaknuo je kako je Hrvatska demokratska zajednica bila uz svoj narod i hrvatske branitelje i prije 34 godine, naglasivši: – “Vjerujem da će na dan izbora građani biti uz svoju Hrvatsku demokratsku zajednicu i obraniti ovu našu predivnu plavu boju.”

Nakon službenog programa, druženje se nastavilo u pobjedničkom duhu.

Gs Press