Pljuskovi sa grmljavinom, moguć snijeg!

0

Prevladavat će oblačno s povremenom kišom, u najvišem gorju mjestimice i snijeg. Oborina će biti češća prijepodne te ponovno navečer kada će uz pad temperature susnježice i snijega biti i u ostalim predjelima. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 5 do 10, navečer u osjetnom padu.

Hrvatska danas

Umjereno do pretežno oblačno, ujutro u unutrašnjosti ponegdje s maglom. Povremeno kiša, na Jadranu i uz njega češća, lokalno i obilna te praćena grmljavinom. U gorju, uz pad temperature, kiša će prelaziti u snijeg kojeg će krajem dana i u noći na ponedjeljak biti i u nizinama središnje Hrvatske. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u gorju mjestimice jak, a na moru i s olujnim udarima. Navečer na sjeveru vjetar u okretanju na sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 6 do 12, a na Jadranu te unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 13 do 17 °C.

Hrvatska sutra

Promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno s povremenom oborinom, glavnina u prvom dijelu dana. Na kopnu mjestimice susnježica i snijeg, a na Jadranu kiša te pljuskovi s grmljavinom. Popodne se očekuje postupno smirivanje uz djelomično kidanje naoblake, a do kraja dana padat će još samo u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na sjevernom Jadranu zapuhat će umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, a do kraja dana proširit će se duž većeg dijela obale. Još u noći i ujutro u Dalmaciji mjestimice jak jugozapadni i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 4, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna između 2 i 6, na Jadranu 9 i 14 °C.

Gs Press / DHMZ