Sjaj vodopada Nacionalnog parka Plitvička jezera nije promaknuo stručnjacima za putovanja. Naime, Fodor’s Travel uvrstio je ove hrvatske slapove među 11 najljepših u Europi. Ovo priznanje dolazi kao potvrda izuzetnosti parka koji svojom neospornom ljepotom privlači posjetitelje iz cijelog svijeta.

Slapovi Nacionalnog parka Plitvička jezera su mjesto gdje priroda priča svoju priču najdubljim tonovima zelenog i plavog, a zvuk vode koja se preljeva preko stijena djeluje gotovo meditativno. Posjetitelji parka mogu očekivati prizore nevjerojatne prirodne ljepote i snage, koji imaju sposobnost da od svakog dana naprave nezaboravno iskustvo.

Nacionalni park nije samo oaza za turiste u potrazi za odmorom i bijegom od svakodnevnog stresa, već i stalni podsjetnik na važnost očuvanja prirodnih ljepota za buduće generacije. Slapovi Plitvičkih jezera, sa svojom kristalno čistom vodom i šumom koja ih okružuje, prava su blagodat za oči i dušu.

Za Europljane koji tragaju za čudesima prirode unutar granica svog kontinenta, Plitvička jezera su postala obavezna destinacija. Sada, kada su se našla na Fodorovoj prestižnoj listi, očekuje se da će još više zaljubljenika u prirodu zapisati ove slapove na svoje popise mjesta za posjetiti. S pravom možemo reći da su Plitvička jezera ponos ne samo Hrvatske, već i cijele Europe.

Gs Press