Nacionalni park Plitvička jezera, biser hrvatske prirodne baštine, s velikim entuzijazmom predstavlja svoju jedinstvenu turističku raskoš na prestižnom međunarodnom sajmu turizma ITB u Berlinu. Smješten u srcu Hrvatske, ovaj naš iznimni park, prožet mrežom jezera, slapova i netaknute prirode, privlači pažnju svjetske publike te predstavlja vrhunsku destinaciju za ljubitelje prirode i avanturističkih putovanja. Očaravajuća ljepota Plitvičkih jezera postaje zvijezda hrvatskog turizma na ovom uglednom događaju, otvarajući vrata posjetiteljima da istraže čuda koja ova destinacija nudi.

Na sajmu ITB u Berlinu, koji se smatra najvažnijim turističkim sajmom u svijetu, Nacionalni park Plitvička jezera ima čast biti među ekskluzivnim izlagačima. S obzirom na to da je Njemačka ključno emitivno tržište s udjelom od preko 20 posto u ukupnim noćenjima u Hrvatskoj, ovaj sajam pruža izvanrednu priliku za predstavljanje bogate turističke ponude parka.

Uz podršku Hrvatske turističke zajednice, na hrvatskom štandu predstavljaju se i ostali suizlagači, uključujući turističke zajednice i druge relevantne aktere. Ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, te direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić, predvode hrvatsku turističku delegaciju na ovom prestižnom događaju, ističući važnost inovacija u hrvatskom turizmu.

Suradnja s njemačkim turoperatorima ističe se kao ključna u ostvarivanju ciljeva cjelogodišnjeg turizma te smanjenja prekomjernog turizma. Posebno se naglašava Zakon o turizmu koji postavlja temelje za održivo upravljanje destinacijama.

Prije početka sajma, hrvatska turistička delegacija sastala se s predstavnicima DRV-a, krovne njemačke udruge turizma, gdje je Oliver Zahn, predsjednik Odbora za vanjski turizam DRV-a, istaknuo važnost kvalitetnih planova i ulaganja Hrvatske u turizam, naglašavajući kako ti napori utječu na zadovoljstvo njemačkih turista i pozitivno pozicioniranje Hrvatske na tržištu.

Nacionalni park Plitvička jezera poziva posjetitelje sajma ITB u Berlinu da ih posjete na hrvatskom štandu, otkriju ljepote parka i saznaju više o turističkim mogućnostima koje ovu destinaciju čine posebnom, privlačeći ljubitelje prirode i avanture.

Gs Press