Plenković uzvratio Milanoviću: ‘On je divlji, nekulturni primitivac koji vrijeđa sve oko sebe‘

0

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je u subotu dao izjavu povodom toga što je kreditna agencija Fitch potvrdila kreditni rejting Hrvatske na BBB+. Pritom je odgovorao na pitanja novinara.

Predsjednik RH Zoran Milanović dao je izjavu u Dubrovniku pri čemu je komentirao i izjavu župana Ernesta Petryja koji ga je nazvao ugojenim prascem. ‘‘Imam pravo biti ugojeni prasac, neka pogleda svog šefa, može li napraviti tri skleka?”, rekao je Milanović, javlja N1.

Premijer se osvrnuo na izjave predsjednika, poručujući da Milanović vrijeđa sve oko sebe.

“Nemojte to svoditi na ping pong ili svađu. Ne izgleda tako, izgleda tako da jedan divlji, nekulturni primitivac, vrijeđa sve oko sebe. Kad mu netko odgovori, onda je svađa. Što mu je Petry rekao prvi? Je li mu bilo tko rekao što prvi? Vrijeđa mene, predsjednika Sabora, HDZ, novinare, kolege iz bivše stranke. To je primitivno, vulgarno divljaštvo”, kazao je Plenković.

“Bacite odgovornost na primitivca i divljaka koji je sve samo ne normalan. Moraš biti budala da to toleriraš. Ili si mazohist ili glup da na to pristaješ. Ljudi neće”, dodao je.

Odgovorio je i na to hoće li se raspisati prijevremeni izbori. “Izbori su kad trebaju biti, imamo jako puno posla.”

Gs Press / jutarnji.hr