Plenković u Gospiću dao potporu stranačkim kandidatima Petryju i Stilinoviću

0

Po drugi puta od zvaničnog početka predizborne kampanje predsjednik Hrvatske demokratske  zajednice Andrej Plenković boravio je danas u Gospiću. Susreo se sa stranačkim kolegama koje je predvodio predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić, uz kandidate koalicije HDZ, HSS, HSU i HBU za drugi krug izbora, za župana Ernesta Petryja i za gradonačelnika Gospića Marija Stilinovića.

 

Kustić se zahvalio Andreju Plenkoviću na stalnoj potpori koju pruža ličko-senjskom HDZ „koji ponovno postaje utvrda ove stranke, što se i dokazalo u I. krugu lokalnih izbora“. Prema njegovim riječima HDZ je to dokazao odličnim rezultatima u Senju, Novalji, u mnogim općinama i u Ličko-senjskoj  županiji.

Kandidat za II. krug za mjesto gradonačelnika Mario Stilinović nije dvoio kako će građani 30. svibnja znati izabrati najbolju opciju koju im donosi HDZ-ova Koalicija. Slično je govorio i kandidat za župana Ernest Petry.

Prema rezultatima iz I. kruga uočljivo je da građan naše županije žele promjene. Mnogi su nezadovoljni i glasovali su protiv aktualnog župana Darka Milinovića. U II. krugu očekujem pobjedu kao kandidat HDZ-ove koalicije, rekao je Petry, pri čemu su ga novinari pitali o večerašnjem pozivu na političko sučeljavanje od strane Darka Milinovića.

Gospodin Milinović u zadnje četiri godine radi cirkus od Ličko-senjske županije, napadajući Vladu RH i  HDZ.  Tako je i proveo zadnji mandat svađajući se sam sa sobom, urušavajući županijski HDZ i baveći se lokalnim izborima. Onda je osnovao stranku LiPO. Mi mu nećemo više dozvoliti da pravi cirkus od ove županije. On sučeljavanje diktiran po nekim svojim  pravilima, dok mi kao ozbiljna stranke imamo ranije zacrtan program aktivnosti. Milinović je prošlost HDZ-a i Ličko-senjske županije. Na spekulacije da sam ja Pusićkin omladinac mogu jedino odgovoriti da je on bio Titov omladinac. Ja sam kao dijete HDZ-a bio ispisan iz stranke, a gospodin Milinović mi svojedobno nije dopustio da ostanem u HDZ-u. On se kao bivši omladinac i komunista vraća u  smjer u kojemu je bio djelatna osoba Komunističke partije Jugoslavije, rekao je Ernest Petry i kategorički odbio sučeljavanje koje je Milinović predložio u stranačkim prostorijama HDZ-a.

Svoju potporu kandidatima HDZ-a posebno istaknuo je Andrej Plenković.

Ono što očekujem u narednom razdoblju da budući župan i gradonačelnik na svoj način sudjeluju u radu ove Vlade, da nastavimo sa provođenjem kvalitetnih programa. Da omogućimo svim gradovima i općinama iz ove županije više prihoda. Vlada RH je u proteklom razdoblju osigurala 37 posto više sredstava za ovu županiju, za gradove i općine. Ugovorili smo projekte iz EU fondova u vrijednosti 1,6 milijardi kuna. U vrijeme Covid-krize za osiguranje radnih mjesta na ovim prostorima osigurali smo 75 milijuna kuna potpore kako bi se sačuvala radna mjesta. Programi koje su predstavili naši kandidati za župana i gradonačelnika Ernest i Mario ističu planove HDZ-a na nacionalnoj razini jer „sad je bitno“.  To će biti jedan kvalitetan partnerski dijalog koji ćemo u Vladi RH podržati i pomagati. Važan je razvoj svih krajeva Hrvatske, poput Ličko-senjske županije, u Gorskom Kotaru, na Banovini… Sve su to područja presudna za ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske, uz problem demografske revitalizacije. Zato im svakako moramo dati potporu za gospodarski rast. Zato Ernestu i Mariju želim uspjeh na izborima u skorom II. krugu lokalnih izbora, naglasio je Andrej Plenković.

Sa predsjednikom HDZ-a  u Gospiću su danas bili mnogi stranački dužnosnici, među kojima ministri Tomo Medved i Oleg Butković.

Na Trgu Stjepana Radića večeras se našao i prozivani predsjednik stranke LiPO  župan Darko Milinović. Na komentar novinara kako HDZ tvrdi  da Milinović  nema političkog potencijala i da radi „račun bez krčmara“ Milinović je odgovorio.

Stranka LiPO pobijedila je u šest od osam općina, u županiji smo pobijedili, jaki smo u Novalji i pobijedili smo u Otočcu. K nama je prešao dio birača HDZ-a, dio članova HSP-a… Petry je  godinama provodio politiku Vesne Pusić koja je Hrvatsku  optužila za agresiju na BiH. To nikada nisam učinio jer je to nedopustivo. Petry je imao izbor čiji će omladinac biti. Postao je Pusićkin samo zato da bi postao dirkektor HEP-a, naglasio je Darko Milinović.

Gs Press