PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković u Okučanima je podsjetio da je Bljesak bio ključna operacija za oslobađanje velikog teritorija Hrvatske i da je omogućio normalnu komunikaciju autocestom.

“Važno je da mladima prenesemo ključne trenutke Domovinskog rata bez kojih ne bi bilo slobodne Hrvatske u kojoj uživamo danas. Na nama je odgovornost da unaprijedimo kvalitetu života. Važno nam je da svi žive boljim standardom”, govori premijer.

Na pitanje o razgovorima sa srpskom premijerkom Anom Brnabić, Plenković kaže da su razgovori jedini način da se krene naprijed. “Drago mi je da smo otvorili sve teme. … Jasno sam rekao da svaki povišeni ton usporava naš politički dijalog ne na par dana nego na par godina”, kaže i dodaje kako je u Hrvatskoj odnos prema manjinama uređen na način da bi to trebao biti standard prema kojemu će se urediti odnos prema hrvatskoj manjini u Srbiji”, rekao je.

“Važno je da u Hrvatskoj razumijemo  da što kvalitetnije štitimo prava manjina u našoj zemlji, to će biti bolji položaj hrvatske manjine u susjednim zemljama”, dodao je Plenković. Krajem lipnja će, dodao je, posjetiti Suboticu kako bi otvorio tamošnju Hrvatsku kuću i tom prilikom održati i bilateralne sastanke s predstavnicima vlasti u Srbiji.

Potvrdio je da će se od 1. siječnja ići, kako je rekao, sa sveobuhvatnim paketom za povećanje plaća koji će podrazumijevati i porezne izmjene, ali i smanjenje doprinosa. Kazao je kako je primarni cilj povećanje onima koji primaju najmanje plaće, ali da će plaće rasti svima.

Gs Press / index.hr