Nakon što je jučer sazvao Sabor na prvo zasjednje, predsjednik Zoran Milanović danas će primiti predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji bi mu trebao uručiti potpise za mandatara.

Ključni događaji

  • Andrej Plenković dolazi kod Zoana Milanovića sa 76 potpisa
  • Zoran Milanović sazvao je Sabor na prvo zasjednaje za sljedeći četvrtak 16. svibnja
  • Ministar gospodarstva Damir Habijan izgledan je kao novi ministar pravosuđa
  • Ivan Malenica neće bti ministar u trećoj Plenkovićevoj vladi
  • Stjepo Bartulica iz DP-a postavio je uvjete za podršku Vladi
  • Josip Jurčević mogao bi biti izbačen iz Domovinskog pokreta

Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića objavili su da je sazvao prvu sjednicu Sabora. Prema Odluci Predsjednika Republike, prvo zasjedanje Hrvatskoga sabora održat će se u četvrtak, 16. svibnja 2024. godine u 11,00 sati.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske, u petak 10. svibnja 2024. godine u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike., priopćeno je jučer iz Ureda predsjednika.

Prvotno je najavljeno da će događaj biti zatvoren za javnost, no nakon što je Hina objavila da je medijima do sada bilo dopušteno da fotografiraju susret predsjednika, odnosno predsjednice, s osobom koja dobiva mandat za sastavljanje Vlade, te je ovo presedan, Ured predsjednika obavijestio je redakcije da predstavnici medija zainteresirani za praćenje događanja moraju doći na Pantovčak između 9 i 9.15 sati.

Gs Press / tportal.hr