Općina Perušić je uspješno završila drugu fazu izgradnje parkirališta kod svoje zgrade, na građevinskoj čestici 3611 k.o. Perušić. Ova faza uključivala je radove na potpornim zidovima i dijelu rasvjete. Ukupna vrijednost ovog dijela projekta iznosi 84.800,63 eura, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja sufinanciralo iznos od 27.000 eura kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice, dok je preostalih 57.800,63 eura financirala Općina Perušić.

Projekt parkirališta je ključan za razvoj infrastrukture i pristupačnosti općinske zgrade, a njegov značaj se očituje u boljoj organizaciji prometa i povećanoj sigurnosti za sve posjetitelje i zaposlenike općine. Do kraja 2023. godine planira se i uređenje hortikulture na ovom području, što će dodatno poboljšati izgled i funkcionalnost parkirališta.

Osim toga, u planu su i daljnji radovi na uređenju parkirališta i sustava odvodnje u nadolazećim godinama. Ovi nastavci radova predstavljaju kontinuiranu posvećenost Općine Perušić kvaliteti i napretku lokalne infrastrukture.

Općina Perušić izražava ponos što je ovaj projekt samo jedan u nizu koji se provodi u 2023. godini, svjedočeći o dinamičnom razvoju i poboljšanju uvjeta života svojih građana. Ovaj projekt je primjer kako se kroz suradnju lokalne samouprave i državnih tijela može postići značajan napredak u lokalnoj zajednici.

GsPress