Pastoralni pohod biskupa ličko-senjskog Zdenka Križića povodom korizme otpočeo je danas posjetom Ličko-senjskoj županiji. Uz svećenike gospićkog dekanata s biskupom su bili i njegovi najbliži suradnici, a primio ih je župan ličko-senjski dr. Darko Milinović. Nakon održanog sastanka u izjavama za novinare župan i biskup nisu krili zadovoljstvo nastavkom suradnje i ove korizmene tradicije. U svojoj izjavi župan Milinović zahvalio se na dolasku biskupa Križića i ostalog svećenstva.

-Razmijenili smo razmišljanja kako i na koji način pomoći ovoj županiji. S jedne strane mi kao institucija našoj biskupiji jer imamo neke zajedničke projekte koji su važni za ovo područje. Želim se zahvaliti na ovoj vizitaciji tijekom koje sam oca biskupa obavijestio o nekim projektima, o dobrim stvarima koje se dešavaju u našoj županiji, ali smo govorili i o našem najvećem problemu Hrvatske, o demografiji. Razgovarali smo u vrlo prijateljskom tonu, a sve s ciljem kako bismo pomogli svim građanima naše županije. Puni smo optimizma, imamo za to razloga, a naša Biskupija ima velike zasluge za širenje optimizma i stvaranja uvjeta za bolje sutra. Uvjeren sam da taj optimizam može biti jedan od temeljnih kamena za naš napredak. Još jednom zahvaljujem ocu biskupu na stvaranju boljitka u cjelini, zaključio je župan dr. Darko Milinović.

U izjavi biskupa Zdenka Križića očitovao se optimizam i važnost današnjega susreta.
-Kada svakih pet godina imamo vizitaciju onda uvijek posjetimo civilne institucije koje su toj župi ili dekanatu. Tako redovito posjetimo župana, gradonačelnika, a onda i druge institucije kojih u Gospiću ima puno. Zbog pandemije te smo posjete malo reducirali. Ravnatelji škola su mi poručili da zbog korone bolje ne dolazim, što sam ja razumio i prihvatio jer pandemija još nije ugašena. Ovo danas je bila prilika da gospodinu županu i njegovim suradnicima mogu reći što Biskupija radi. Razgovarali smo o projektima i nekoj viziji budućnosti. Čuli smo župana, čuli smo o mnoštvu dobrih projekata, što se gradi po Županiji, koje su poteškoće. Dakle to je bila jedna razmjena iskustava i međusobno informiranje, sa željom da i dalje dobro surađujemo jer radimo za isti narod. Zato niti nema nikakvoga razloga da ne bude kvalitetne suradnje. Bez obzira koja vlast dođe jer je narod bira, suradnje mora biti jer samo suradnjom možemo doprinijeti boljitku. Zato su ovakvi susreti uvijek dobro došli, a župan dr. Milinović je uvijek bio za dobru suradnju i dijaloge. Hvala mu, tako je bilo i danas i nadamo se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti, rekao je u izjavi biskup mons. Zdenko Križić.

Gs Press