Članovi avanturističkog kluba Annapurne su u subotu 17.6.2023. bili u penjanju stijena na penjalištu Golica u Sloveniji, a poslije u planinarenju vrhova planine Golica (1835mnv) smještene na planinskom lancu Karavanke.

Planina Golica ili kako je još nazivaju “kraljica narcisa” poznata je po svojim lijepim pejzažima koje u vrijeme svibnja i lipnja prekrivaju cvjetovi narcisa. Goli vrhovi planine pružaju pogled prema mnogobrojnim vrhovima kao što su Triglav, Hochstuhl, Mangart, Škrlatica, Veliki vrh te s Austrijske strane vijugavoj Dravi i jezeru Worthersee. Vrhove Golice karakteriziraju oštri i uski dijelovi preko kojih prolazi granica Slovenije i Austrije pa tako nekoliko puta prelazite granicu navedenih država.

Pod vrhom je planinarski dom u kojem su se članovi Annapurne okrijepili hranom i pićem te nastavili put kući. U jednom danu otići na sportsko penjanje Alpskih stijena i zatim još planinarenjem doživjeti energiju alpske prirode predstavlja sasvim uobičajeno iskustvo članova Annapurne, mnogima za poželjeti.

Foto: PAK Annapurna

Gs Press / Avanturistički klub Annapurna