Zbog niskih temperatura u Hrvatskoj posljednjih dana i crvenog meteoalarma na nekim područjima pao je snijeg. Pripazite na poledicu i skliske ceste.

U Lici, Gorskom kotaru i dijelu središnje Hrvatske mjestimice pada snijeg, povremeno i ledena kiša.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog magle vidljivost je smanjena ponegdje na cestama u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je i poledica., upozorava HAK.


Na sjevernom Jadranu puše jaka bura, povremeno sa olujnim udarima. Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Lici, uključujući dionicu državne ceste DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Oborine u Hrvatskoj

Na Jadranu nas očekuje povremena kiša, potkraj dana i veća količina. Snijega će biti većinom u gorju, no uz kišu će od sredine dana biti i u dijelu središnje Hrvatske! Snijeg će padati većinom zapadnije od Zagreba, u Gorskom kotaru i Lici, dok će u istočnim područjima ostati uglavnom suho, uz tek malo kiše i to vjerojatnije u četvrtak, javlja N1.

Duž obale će biti najkišovitije u danima pred nama, osobito u Dalmaciji, i u unutrašnjosti i duž obale i na otocima, gdje lokalno može pasti više od 100 litara kiše po metru četvornom, što može rezultirati bujičnim i urbanim poplavama.

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako, moguće i olujno jugo, na sjevernom dijelu bura, uglavnom podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura zraka između -3 i 3, na Jadranu najniža jutarnja od 3 do 8, prema jugu i malo viša, a najviša dnevna između 7 i 13 °C.

Jutros u Gospiću u 7 sati izmjerena je temperatura od -3,2 C a visina snijeg iznosila je 8cm.  U Ototčcu je izmjerena temperatura od -2,5 C te 1cm snijega na tlu.

Hrvatska danas

Pretežno oblačno, na Jadranu s kišom i grmljavinom, u unutrašnjosti snijegom, a ponegdje i kišom koja se smrzava u dodiru s podlogom. Na Jadranu i područjima uz njega oborina će mjestimice biti obilna, dok će na istoku biti rijetka pojava. Deblji snježni pokrivač očekuje se u gorskim predjelima, a najveća vjerojatnost poledice bit će u južnoj Lici i središnjim krajevima. Vjetar na kopnu slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, u Dalmaciji jugo i istočnjak. Temperatura zraka na kopnu uglavnom između -4 i 2 °C, a na Jadranu najviša dnevna temperatura između 5 i 10 na sjevernom dijelu te od 10 do 15 °C u Dalmaciji.

Gs Press / 24sata.hr