Ličko-senjska županija kao nositelj projekta izgradnje dječjeg igrališta u Švici, za njegovu izgradnju  je u proračunskim sredstvima osigurala iznos od 68.579,76 eura, dok je Ministarstvo turizma i sporta osiguralo dodatnih 71.952,54 eura. Igralište će uskoro dobiti posebnu rasvjetu, kao i ostalu opremu za redovan rad. Prema najavama župana Petryja, Županija će uz mnogobrojne druge razvojne projekte, nastaviti s daljnjim ulaganjima u slične programe, a sve kako bi se djeci na području cijele Županije omogućili uvjeti za bavljenje sportom u cilju psihofizičkog razvoja i prevencije na zdravlja.

Danas je u Švici pored Otočca svečano otvoreno višenamjensko školsko igrališta za potrebe Područne škole Švica, koja djeluje u sklopu Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac. Nazočne je najprije pozdravila ravnateljica Osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ Otočac  Jasminka Devčić koja je pozdravila državnog tajnika Ministarstva  turizma i sporta Tomislava Družaka, predsjednika Županijske skupštine i predsjednik HNS-a Marijana Kustića koji je noćas stigao iz Armenije, župana ličko-senjskog Ernesta Pertyja, njegovu zamjenicu Jasnu Orešković Brkljačić, i predsjednika Gradskog vijeća Tina Ostovića. Marijan Kustić danas nije predugo govorio, ali je sa sobom donio nogometne lopte. Zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić zahvalila se svima koji su pomogli da Područna škola u Švici dobije kvalitetan sadržaj neophodan za  razvoj djece. Marijan Kustić je u svojem govoru naglasio važnost ovog sportskog sadržaja rekavši kako jedva čeka da na novom igralištu „baci koju loptu“. Državni tajnik Tomislav Družak istaknuo je veliko zadovoljstvo još jednom graditeljskom pobjedom na lokalnoj razini.

Vaš župan je s ogromnim zanosom nastojao da se ovo igrlište završi. Uskoro stižu dva Natječaja i sasvim sigurno je da će se Ličko-senjska županija javiti i na te natječaje. Veselim se što će se na ovome igralištu uskoro radovati djeca. Koliko je to važno vidimo iz podatka da su naši sportaši najveći promortori Hrvatske jer mnoge ljude iz EU i svijeta zanima gdje su to odrasli i sportski startali ljudi kakav je jedan Luka Modrić, zaključio je Tomioslav Družak. Župan Ernest Petry zahvalio se svima koji su pomogli pri realizaciji ovoga projekta.

U zadnje vrijeme smo cijelu Ličko-senjsku županiju pretvorili u veliko gradilište. Pri tome se vrlo organizirano ponašamo vrlo disperzivno. Igralište je vrijedno oko 138 tisuća eura, dio u iznosu 71 tisuću eura doznačilo je resorno Ministarstva sporta, a ostatak Županija iz svojeg proračuna. Trenutno imamo spremno i pripremljeno preko 180 projekata, a ovo je primjer da svojim planovima ulazimo i u Mjesne odbore. Uskoro kreće jedna ovakva aktivnost i u Sincu. Puno je uloženo u Dom zdravlja Otočac, a sve to vršimo uz snažan suport Vlade RH.

Punu potporu u ovom projektu dala je moja zamjenica Jasna Orešković Brkljačić iz Otočca i godpođa Nada Rogić. Ovakvim i sličnim projektima ne želimo sebi dizati političke spomenika jer je naš cilj posvuda pružiti što bolje uvjete za školovanje djece i život naših građana. Jedva čekam da se završi službeni protokol pa da stanem na gol jer nemam dovoljno visine za košarku, kazao je župan Ernest Petry. Igralište su blagoslovili don Anđelko Kaćunko i novi otočki župnik don Goran Antunović koji je spomenuo kako bi župan Petry s obzirom na angažman, projekte i izgradnju trebao svakako biti napadač, a nikako golman.

Na novom igralištu prvi je na gol stao župan Petry koji ubrzo primio gol iz penala od Davida Barkovića, učenika 8. razreda ove škole. Poslije su malo „haklali“ župan Petry i predsjednik Skupštine Marijan Kustić.

Gs Press