Ličko-senjska županija 30. rujna, 1. i 2. listopada 2022. godine organizira dvadeset i četvrtu tradicijsku manifestaciju pod nazivom  „JESEN U LICI“.

Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Namjera organizatora Izložbe je prezentirati posebnost i bogatstvo ličkog kraja kao središnjeg brdsko-planinskog prostora u Republici Hrvatskoj.

Ovom manifestacijom posebno želimo promovirati, kvalitetu i raznolikost izvornih i tradicionalnih proizvoda  brdsko-planinskog područja i razvijati njihovo tržište.

Očekujemo da će ova tradicijska, gospodarska i kulturno-mjetnička manifestacija i ove godine okupiti preko 250 izlagača koji će predstaviti obilje autohtonih poljoprivrednih, prehrambenih, uporabnih ili ukrasnih proizvoda karakterističnih za podneblje iz kojeg dolaze. Očekujemo i preko 20.000 posjetitelja.

Događanje će upotpuniti ocjenjivanje mliječnih proizvoda, meda, rakije i želiranih proizvoda od voća, zatim trodnevna izložba izvornih i zaštićenih pasmina sa područja Republike Hrvatske, izložba poljoprivredne mehanizacije, nastupi kulturno-umjetničkih društava, a ove godine u okviru manifestacije organizirati ćemo i 2. konferenciju projekta Krš čija središnja tema će biti dodana vrijednost poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji na brdsko-planinskom području kao esencijalnoj podlozi za visoko kvalitetni turizam.

Ovim putem pozivamo Vas da izvršite svoju prijavu za sudjelovanjem na 24. manifestaciji “Jesen u Lici” prijavom putem obrasca objavljenog na web stranici jesenulici.hr

ili korištenjem sljedećeg linka:  https://jesenulici.hr/prijava-izlagaca

Vaše prijave očekujemo do 03. rujna 2022. godine.

Veselimo se susretu i ove godine!

Ličko-senjska županija