Svečanim presijecanjem vrpce danas je u Senju

otvorena nova zgrada Lučke uprave Senj, smještena u senjskoj luci. Vrpcu su presjekli župan ličko-senjski Ernest Petry uz zamjenicu Jasnu Orešković Brkljačić, ravnatelj Lučke uprave Senj Ante Stipić, predsjednik Upravnog vijeća LU Senj Krunoslav Tomljanović i gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović.

Svečanosti su prisustvovali i ostali članovi Upravnog vijeća i zaposlenici Lučke uprave, dok je božji blagoslov udijelio senjski župnik Richard Pavlić.

„U novu zgradu uloženo je oko milijun eura, a projekt je sa 60 tisuća eura sufinancirala i Ličko-senjska županija“, izjavio je ravnatelj Lučke uprave Senj, Ante Stipić. U poslovni prostor od 150 kvadrata useljavaju zaposlenici Lučke uprave Senj, koji će realizirati nove strateške projekte za grad Senj i županiju.

Ravnatelj Stipić je naglasio da Lučka uprava Senj provodi i druge važne projekte, uključujući ulaganja u luke Senj, Karlobag i Barić Dragu te je izrazio zahvalnost Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture koje će u ovoj godini s 1.140.000,00 € sufinancirati ulaganje u lučku infrastrukturu.

Gradonačelnik Tomljanović zahvalio je svima na doprinosu izgradnji zgrade te predložio izgradnju nove zgrade Lučke kapetanije i preuređenje postojećih prostora Lučke kapetanije u muzej.

Župan Ernest Petry izjavio je tijekom svečanosti otvorenja nove zgrade Lučke uprave Senj da će županija bezrezervno podržati novi projekt Grada Senja, uključujući i proširenje luke Senj, izražavajući nadu da će luka postati jedna od najljepših na Jadranu. Naglasio je da Ličko-senjska županija već daje značajan financijski doprinos projektima izvanrednog održavanja raznih luka u županiji i da će nastaviti ulagati u pomorsko dobro. Također, župan je podržao prijedlog gradonačelnika o osnivanju muzeja u prostorijama Lučke kapetanije, što bi, prema njegovim riječima, obogatilo turističku ponudu grada. Dodao je da planira započeti rješavanje imovinskih odnosa i projektiranje nove zgrade za Lučku kapetaniju na zemljištu uz novootvorenu zgradu Lučke uprave.

Nakon presijecanja vrpce i obilaska prostora, župan Petry i ravnatelj Stipić potpisali su sporazum o sufinanciranju radova na izvanrednom održavanju Luke Senj kojeg će sufinancirati Ličko-senjska županija u iznosu od 50 tisuća eura, čime je potvrđen kontinuirani razvoj i podrška pomorskom dobru regije.

U nastavku posjeta Senju, ličko-senjski župan Petry, gradonačelnik Jurica Tomljanović i državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave Sanjin Rukavina obišli su zgradu suda u Senju, za čiju adaptaciju i opremanje je Ministarstvo pravosuđa i uprave osiguralo približno 1 milijun eura.

Gs Press