Na Trgu Stjepana Radića u Gospiću otvorena je  22. po redu  tradicijska izložba „Jesen u Lici. Na posebno prilagođenim štandovima pod malim šatorima na Trgu Stjepana Tadića svoje proizvode izložilo je 170 OPG-a iz šest županija, Grada Zagreba i BiH. Zbog epidemioloških razloga uzvanici su po prvi puta tijekom svečanog otvorenja stajali, uz propisanu distancu nazočnih.

Ove godine je na Jeseni u Lici je prvi puta sudjelovao predsjednik RH Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede RH Marija Vučković.

https://www.gspress.net/predsjednik-rh-zoran-milanoviclika-je-srce-hrvatske/ 

Ministrica Vučković: Kroz osmišljene mjere u godinama koje slijede Lika će postati mjesto idealno za život

U uvodnom dijelu svečanosti govorio je gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević koji je ponovio svoje stajalište po kojemu se u Hrvatskoj potpuno nepravedno daju poticaji za poljoprivredu.

Nazočne je pozdravio predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić tražeći da ova priredba nikada ne postane mjesto za političke borbe i nesuglasje.

U ime Organizacijskog odbora Jeseni u Lici župan dr. Darko Milinović nije dvojio kako se ova priredba etablirala i postala vrlo prepoznatljiva i izvan granica Hrvatske.

-Ponosan sam jer imamo Sinjsku alku, imamo Vinkovačke jeseni, ali imamo i „Jesen u Lici“. Malo prije je jedan gospodin pitao što je s Belom nedejom? Ta manifestacija nije održana. Rekao sam da ću „stati na zadnje noge“ samo da je ova priredba održi. A „Bela nedeja“? Tamo još uvijek prevladavaju oni koji su u lockdownu. Treba načiniti sve da bi se u suživotu s virusom živjelo. Ove vrijedne izlagače tako treba pustiti da žive. Nema mjesta pesimizmu i nema mjesta malodušju. Mi smo ovdje pomalo tvrdoglavi. Kako 1991. godine, tako i danas. Gospodine predsjedniče moram istaknuti da ste prvi hrvatski predsjednik koji je na ovoj manifestaciji. Mi vašu nazočnost želimo iskoristiti u PR smislu. Od ustoličenja Gospićko-senjske biskupije s nama je uvijek dr. Mile Bogović, danas i biskup Zdenko Križić…Kad sam postao župan rekao sam, ajmo napraviti Jesen u Lici na otvorenom, nisu dali jer se uvijek bojimo kiše. Evo korona je pomogla da i ja ostvarim svoju želju da ovo imamo na otvorenom. Ovo je mali grad u velikom gradu. Ja i predsjednik smo maloprije razgovarali pola sata u četiri oka, dotakli smo se mnogih tema.. Mi smo mali grad, ali najveći u Hrvatskoj jer smo dali jednog Nikolu Teslu i Antu Starčevića. Mi smo veliki i super-veliki grad. S nama su izlagači iz šest županija i Grada Zagreba. Ovdje je danas Hrvatska u malom i mi to jesmo. Drago mi je da danas opet s nama Zbor „Vila Velebita“. I ja s njima znadem zapjevati, ali ipak češće u svojem bajkerskom klubu, našalio se župan i  posebno spomenuo podatak kako je u Ličko-senjskoj županiji porast broja OPG-a za 13 posto.

Božji blagoslov na sve nazočne dozvao je biskup mons. Zdenko Križić.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.