Klaster Lika Destination, prepoznatljiv po promicanju Like kao vrhunske gastro destinacije, raspisao je sedmi po redu javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje znaka Lika Quality. Od 16. travnja do 16. svibnja 2024. godine, proizvođači iz Like koji se bave proizvodnjom hrane, pića i suvenira mogu aplicirati za ovaj znak koji garantira lokalno podrijetlo i visoke standarde kvalitete.

Trenutno, Lika Quality sustav broji 64 proizvođača s ukupno 174 proizvoda certificiranih pod ovim znakom. Svi proizvodi moraju biti proizvedeni unutar geografskih granica Like te zadovoljavati sve zakonske i zdravstvene standarde.

Znak Lika Quality, zaštićen kao jamstveni žig pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske, osmišljen je unutar projekta INTEGRA LIKA 2020. Cilj ovog projekta je brendiranje Like kao gastro-destinacije i promocija kvalitete lokalnih proizvoda na domaćem i međunarodnom tržištu.

Za sve dodatne informacije i obrasce za prijavu, zainteresirani se mogu obratiti na e-mail adresu info@lika-destination.hr ili telefonski na broj 053 647 042.

Gs Press